Barnrum babyrum

 

Hej från kontoret i Thailand!
Sitter på verandan utanför vår bungalow och skissar på de kommande kollektionerna och helt nya produkter, så spännande! Vi samlar denna vecka även inspiration till babyrum. Saker att tänka på, tips och stilar för de allra minsta. En viktig sak att tänka på när man planerar sitt barnrum är att tänka långsiktigt. Vilka möbler och detaljer kommer fungera även när barnet blir större? Här går vi igenom några viktiga delar av barnrummet, från de lite större möblerna till de mindre detaljerna.

Spjälsängen

Vilka vackra alternativ det finns idag på spjälsäng! Med eller utan öppning, förlängningsbar och i flertalet vackra färger. Några saker att fundera över när man köper spjälsäng; vilken stil har du i barnrummet? Ska den passa till ett eventuellt syskon, vill du i så fall ha en neutral färg? Vill du ha några vackra detaljer till, som till exempel en himmelsäg? Är det fler syskon som delar rum? Tänk också på placeringen av sängen i rummet, är det ett stort eller litet barnrum? Har du lite mer plats blir det mycket vackert att inte ställa sängen i en hörna utan i mitten av en vägg eller till och med inte mot en vägg utan med lite luft emellan. När du väl har köpt sängen kan du testa dig fram men lite luft ger en helt annan känsla i ditt barnrum!

 

Babyrum spjälsäng

 

Fina mobiler

Vilken smak och stil man än har så finns det snygga mobiler till sängen. Eller, varför inte som vacker dekoration hängandes från taket? Med ett kreativt öga kan man hitta nya dekorativa sätt att använda saker och ting till de små. Välj och vraka mellan söta moln med sleepy eyes, djur, blommor, bilar eller gör din egen unika mobil. När man vill byta ut den eller när barnet blir större kan den till exempel bli fin som fönsterdekoration. Eller skänka/sälja den vidare, älskar tanken på att återanvända, super när det dessutom är saker som inte slits på så mycket.

 

Babyrum mobil

 

Mysiga hörnan

Har du plats för en mysig fåtölj i babyrummet skulle jag rekommendera det. Behöver man vara vaken kan man lika bra göra det bekvämt för sig 🙂 Vackra fåtöljer finns det gott om och en liten fotpall/puff är toppen att lägga fötterna på. Ordentliga armstöd och mjuka kuddar, filtar, en hylla för några böcker och ett litet sidobord så har du plats för det mesta man kan behöva på en vaken stund.

 

Babyrum fåtölj

 

Skötbordet

Har du plats med ett skötbord i barnrummet? Det finns många vackra lösningar på denna ibland klumpiga möbel. Varför inte kombinera vacker förvaring med skötbord? Kika på den gröna byrån på bilden, supersnygg lösning! Dessutom mycket enkelt att använda enbart som byrå när barnet blir större. Förvaring ovanför skötbordet kan också bli en snygg och praktisk lösning, se till bara att sakerna inte kan trilla ner. Lösningen med tygförvaring är ett exempel på både snyggt och praktiskt exempel, se nedan. Små fina korgar/lådor/boxar är perfekt både i lådor och på hyllor för att förvara småsaker snyggt och i ordning.

 

Babyrum skötbord

 

Lekmattan

En praktisk och samtidigt vacker detalj i babyrummet är lekmattan. Det finns olika material att välja på och alla möjliga söta färger, stilar och mönster. En matta i skumgummi passar till exempel bra när barnet börjar krypa runt och en tjock i mjukt härligt tyg när barnet är lite mindre. Kombinera och matcha med en vanlig rumsmatta för en mysig känsla med mycket textilier i barnrummet, som till exempel mattan som är format som en löv i vacker dov grön färg. Väljer man en snygg form på mattan kan den även så småningom fungera som en väggdekoration. För vem har sagt att en matta behöver ligga på golvet? 🙂

 

Babyrum lekmatta

 

I ett separat inlägg kommer jag gå igenom tips på förvaring till barnrummet. Hur man ska tänka kring compact living på en liten yta och till exempel hur man inreder en barngarderob så att det blir enkelt att strukturera om vartefter barnet blir större. Håll utkik!

Hoppas ni fått lite ny inspiration till ert babyrum och välkommen att kika in på vår inspirationssida för mer inspiration och massa tips!
//Cecilia

Photo credit: thebump.com, RH baby and child, Joni Lay, Elle Milla, Decorpad, Best friends for frosting,  Meganburges.stfi, SobremesaStories, Stylemepretty, Etsy.com, Nine plus Twelve, No Fred, SkipHop, Babble, Instagram.com, Megan Gilger, Projectnursery.com