Tapetideer

 

Hej på er! Äntligen är våren här. Man är full av energi och kanske blir du sugen på ett kreativt projekt och att förnya i barnrummet? Släng aldrig din överblivna tapet! Eller varför inte köpa tapet för andra syften än just väggen? Nedan ger jag tips på ideér till barnrummet där tapeten sitter på allt annat än det traditionella sättet på väggen!

 

Möbler

Att klä om möbler är inget nytt. Men spana in dessa för att få igång tankarna kring vad du kan skapa och hur du kan förnya tråkiga möbler som du funderat på att göra dig av med. Ge ditt skrivbord ett nytt liv, klä in vanliga pallar i något roligt mönster och matcha med en passande eller kontrasterande färg, eller varför inte förvandla en bokhylla till ett bokbord med tapet på insidan? Spana även i vårt inlägg hur du klär om en byrå till ditt barnrum. Klä in boxar, använd som presentpapper eller gör dina egna vimplar av din tapet. Små delar av tapet kan användas till mycket.. Sätt fart på kreativiteten och gör ett litet projekt! Eller ännu roligare, ett stort.

 

Tapet möbler

Bokhyllor

Ge din bokhylla ett lyft genom att tapetsera på bakre delen mot väggen! Ett enkelt sätt att få in mönster och lekfullhet i barnrummet om även om du inte vill tapetsera eller måla i någon färg. Ger fin en fin, levande känsla i rummet som enkelt går att förnya när man känner för det 🙂 Välj att ha hela delen i samma tapet eller var lite tokig och ta en tapet till varje del, mixa och matcha olika mönster, former och färger för ett personligt uttryck.

 

Tapet bokhylla

Rama in

Många skulle vilja våga lite mer när det kommer till att hänga saker på väggen. Tavlor, hyllor, speglar, krokar, lampor är bara några av de saker som får rummet att kännas mer ombonat och mycket personligt. Ett vackert sätt att få in tapet utan att tapetsera ditt barnrum är att göra tavlor av tapet och välja snygga ramar. Ett tips som jag använt innan som håller bra är förklistrade foamboards, finns att köpa på hobby-/konst-/kontorsbutiker. De väger nästan ingenting, är enkla att jobba med och lätt att sätta en snygg ram runt, finns i massor av olika storlekar! Ställ tavlorna på en tavellist eller häng upp dem på väggen. Mixa olika storlekar för att få en dynamisk känsla.

 

Tapet ramar

Dörrar

Klä ramarna på dörren med tapet, så vackert! Krävs lite förarbete men blir en superfin detalj till in- eller utsidan av barnrummet (ja, eller vilken dörr som helst egentligen). Glöm inte att lacka så håller det bättre och gör ett mycket noggrant underarbete för ett bra, hållbart resultat. Precis som med tapetseringen så är inte snabba lösningar på förberedelserna att rekommendera!

 

Tapet dörr

 

Hoppas ni fått lite ny vårinspiration och att ni tillsammans gör ett kreativt projekt med er överblivna tapet! Den blir så ledsen om den hamnar i soporna 🙂
//Cecilia

Photo credit: Domino, Julia Johnson, TheCreativityExchange, Lauirie Turk Tip Junkie, Apartment Therapy, Martha Stuart, A beautiful mess, Mommo Design, The Room Edit, lovelypetcollections.blogspot.com, westernManFam_blogspot.com