Inspiration blått barnrum

Hej på er!
I vår fjärde och sista del i vår serie av färgteman inspirerar vi till det blå barnrummet. Blått är en färg som ofta förknippas med stillhet och lugn och passar mycket fint i ett barnrum. Ifall du inte bestämt dig för färg än så kika gärna in på inspirationen till det rosa, gröna eller grå barnrummet. I varje inlägg går vi igenom tips på inredning, material och färger som passar till och till exempel hur man kan tänka när man vill kombinera tapet med färg.

Himmelskt, havsblått eller marint?

Dessa underbara nyanser av blått! Det finns många snygga stilar att välja mellan i den blå färgskalan, vilken sträcker sig över många toner. Kanske vill du utgå ifrån stilen du redan har i hemmet och välja en färg som passar till det? Eller kanske du hellre vill skapa en unik oas som skiljer sig. Valet är ditt! Tänk noga igenom innan du väljer, vad du vill att rummet ska förmedla. Nedan följer några exempel.

Himmelsblått

Ljusblått är en vacker färg som passar fint både för baby och till äldre barns rum. Om du vill ha ett ljust rum men ändå med en klick färg blir dessa toner perfekta!

Blått barnrum   Blått barnrum   Blått barnrum  Blått barnrum

Bilder från Project Nursery

Havsblått

Skandinavisk havsblå nyanser i ditt barnrum ger ett vackert och samtidigt färgglatt intryck. Våga välja intensiva blå färger för ett rum med stark personlighet.

Blått barnrum   Blått barnrum    Blått barnrum

Bilder från Amys Casablanca, Petit and Small

Marina toner

Är du en beundrare av Lexington, Gant och Newport? Inspireras av dessa marina toner som passar fint även till barnrummet 🙂

Blått barnrum   Blått barnrum   Blått barnrum   Blått barnrum

Bilder från Project Nursery, Elle Decor, Brit.co

Detaljerna gör skillnaden

Vilka färger och material på detaljer (ramar, lampfötter, knoppar, handtag, prydnad etc) som passar beror mycket på vilken stil och nyans av blå du väljer. Silver, grå/vit marmor och ljust trä passar fint till de ljusare nyanserna av blått. Har du däremot marina, lite mörkare toner så passar alla nyanser av vitt plus mörkare träer såsom till exempel körsbär.

Produkterna på bilden, från vänster;
– Alice & Fox
– Bloomingville
– Sebra
– Kids Concept
– Smallroom
– Linie Design
– Bloomingville
– Mininook
– Roomate
– Bloomingville
– Sebra
– Roomate

Tapeten i bakgrunden är vår lekfulla Hurra Blå.
Andra blå favoriter hos oss:

Poppy Pingvin Blå
Kulig Blå
Elle Elefant Blå

Lycka till! 🙂