Påsk

 

Hej på er!
Snart är det Glad Påsk! Det innebär pyssel, dekoration, god mat, påskägg, påskhare och ledighet! Så mysigt. I detta inlägg hittar du inspiration till dekoration, pyssel du kan göra tillsammans med barnen och roliga dukningar.

 

Dekoration – gör det själv!

När det kommer till att dekorera barnrummet och övriga hemmet inför påsken så finns det massor av skoj att göra själv! Med andra ord, det perfekta tillfället att pyssla tillsammans. Gör vackra dekorationer till påskriset eller färga ägg i vackra pasteller och använd som dekorationer i krukor, ljushållare eller varför inte göra en påskmobil till barnrummet? Vill du gå all-in eller mer sparsmakat? Själv brukar jag gå all in på dukningen och ha några få, väl utvalda dekorationer i hemmet, det mesta i härliga pasteller. Påskriset är en perfekt plats att hänga färgglada prylar i. Har du små barn finns det alltid lösningar som att hänga eller sätta dekorationer högt upp!

 

Påskdekoration

 

Dukning för de små

Gör matbordet roligare för de små! Påsken handlar mycket om att äta, så himla bra hehe.. En duk är perfekt att ta fram om man inte har det i vanliga fall, för att få till en lite festligare dukning. Tänk igenom hur du vill att det ska kännas, kanske vill du ha ett färgtema, gå loss på alla möjliga pasteller eller bara köra gult rakt igenom? Se över vad du har för tallrikar, servettringar och festliga glas. Servetterna är ett enkelt knep för en färgbomb om du har en neutral uppsättning av fat osv. Vik servetterna som gulliga kaniner och dekorera bordet med ris, färgade ägg och varför inte massor av blommor! Inte bara kan du hitta på roliga saker med dekoration, ta tillfället i akt att forma eller skära till maten eller sötsakerna i roliga former för en kul stund vid matbordet.

 

Påskdukning

 

Pyssel

Både under och innan påsk finns det massor av kul pyssel att göra tillsammans. Dels för att dekorera med och sen när det kommer till måltiderna eller att leta påskägg. Gör fina girlanger med kaniner som i bilden nedan, hitta på en rolig äggjakt och framför allt, glöm inte att det finns mycket annat att stoppa i påskägget än godis! Även för oss vuxna till fikat finns många smarriga alternativ, jag bakar ofta raw-food bollar när det är fest eller högtider för att stilla sötsuget. De är baserade på dadlar och jag lovar att man inte är sugen på annat efter! En av mina favoritsaker att göra tillsammans på påsken är att måla äggen. Fram med pennor i vackra färger och glöm inte att man även kan sätta på saker på skalet för att piffa till upplevelsen på tallriken.

 

Påskpyssel

 

Hoppas ni fått inspiration inför påsk och glöm inte att ta i ordentligt med färg!
Glad påsk på er!

//Cecilia

Photo credit: Indecora, Our Southern Home, Pier1, Emely Henderson, Helena Lyth, Pretty Designs, The Crafting Chicks, Bitte, Celebrations at Home, Little Inspiration, The Idea Room