Grått barnrum

Somliga tycker grått är trist. Jag håller inte med! Grått har många skepnader, det kan vara enkelt, elegant, diskret, gulligt och kanske framför allt tidlöst. I tredje delen i vår serie av färgteman tipsar vi om inspiration till det grå barnrummet. I första inlägget i serien, det rosa barnrummet, gick vi igenom vad man ska tänka på när man inreder ton i ton. Kolla även in våra tips till det gröna barnrummet och vilka material och färger som passar fint tillsammans. Denna vecka handlar det om alla nyanser av grått! Grått är en färg som är enkel att matcha och passar perfekt i barnrummet med den skandinaviska enkelhetens charm. Dessutom förknippas grått i gamla traditioner med visdom. Underbart!

Nyanser av grått

Vilken är din favoritgrå? Det finns oändligt många nyanser av samma färg och det kan vara svårt när man ser dem tillsammans. Mer åt blått? Eller varmare grå nyanser mer åt brunt? Valet är ditt! Nedan ser du några exempel på skillnaderna på grått, grått, grått och grått. Olika ton ger helt olika känsla.

Grått Barnrum   Grått Barnrum   Grått Barnrum   Grått Barnrum

Grått barnrum   Grått barnrum   Grått barnrum   Grått barnrum
Bilder från Awwthings, Sobremesa Stories, Project Nursery & Stickstay

Tidlöst och vackert

En av de bästa sakerna med att välja grått till barnrummet är att du kan matcha med i princip vilka andra färger du vill. Dessutom är grått en flexibel och tidlös färg. Du kanske vill ha på ett gulligt barnrum i grått med turkosa detaljer när barnet är litet för att sedan ha möjligheten att uppdatera till ett coolt svart/vitt/grått rum. Inga problem! Om barnen ska dela rum eller ta över efter varandra så är det också enkelt att ändra detaljer och låta den stora helheten vara kvar. På det sättet behöver man inte uppdatera så ofta, om man inte som jag älskar att renovera 🙂

Detaljerna som gör skillnad

En möjligtvis självklar snygg match i detaljer till grått är silver. Borstat, blankt eller matt, vackert som tusan! En inte lika självklar men mycket fin matchande färg är koppar. Tänk knoppar, lampfötter, ramar, speglar, handtag osv. Ett snyggt material som är trendigt igen är sammet, som är superfint på tex. kuddar, möbler eller gardiner!

Grått barnrum   Grått barnrum   Grått barnrum   Grått barnrum
BIlder från Weedecor, Decor8, Lamaisongray & Appartmenttherapy

Mitt bästa tips!
Våga vara grå 🙂 Det är klassiskt!

Produkterna på bilden, från vänster;
– Fanny & Alexander
– Mininook
– Bloomingville
– HM Home Kids
– Ellos Home
– Cloudberry Castle
– HM Home Kids
– HM Home Kids
– HM Home Kids
– Zara Home Kids
– Bloomingville
– Zara Home Kids

Tapeten i bakgrunden är vår klassiska Waow grå.
Andra grå favoriter hos oss:
Hurra grå
Poppy Pingvin grå
Phillis Flamingo dubbel grå

Lycka till med ditt grå barnrum! Hoppas att du fått lite ny inspiration 🙂