julklapp inslagning

Julen närmar sig!

Hoppas att ni ser fram emot lite ledigt med god mat och tid med kanske vänner eller familj 🙂 Julen kan kännas stressig, försök att koppla av lite då och då, kanske med en kreativ stund av inslagning? Oh, det finns hur mycket som helst att göra när det kommer till inslagning av julklapparna så att det både blir vackert, roligt och kreativt redan innan barn (och vi vuxna? 😉 får ta del av paketen. När jag var liten letade vi alltid efter klapparna innan julafton och satt i garderoben och klämde och kände. På julafton vaknade vi gärna kl 04 och smög upp och kikade i julstrumpan, vilken evighet det var fram till kl 07 när man fick väcka mamma och pappa som låg och sov! Ovan ser ni två av mina favoriter, att sätta på en juldekoration eller liten leksak, till exempel som bilen ovan som en extra klapp på klappen. Och så klart så använder jag överbliven tapet, passar perfekt till paketinslagning om du inte kommer på något annat roligt projekt, som att klä en byrå till exempel. Nedan har jag samlat lite inspiration på två till alternativ.

 

Kul med djur

Inslagspappret i sig behöver inte vara något speciellt om du vill inspireras av dessa roliga filurer! Skapa dina egna djur som bor under granen med hjälp av vitt eller brunt papper, tejp, sax och svart penna 🙂 Klipp ut öron, nos och kanske tassar och måla på resten! Måla en prickig kostym, randig kropp och kanske sleepy eyes eller klipp in glitterpapper som nedan öron för en extra snygg detalj. Det mesta uppskattas när det blir ett litet djur som man sedan får öppna.

 

julklapp inslagning

 

Klassisk med en twist

Riktigt klassiska julfärger kan du skapa magiska klappar med – vitt, rött, grönt och brunt gammeldags papper. Jag bara älskar ideén att man slå in och sätter en sak på paketet, det kan vara allt ifrån en klubba, en miniatyrgran eller vanlig polkagris! Det blir en himla fin julklapp och dessutom enkelt om du bara snurrar snöre runt och gör en rosett. Vill du avancera kan du ge dig på ett försök att återskapa de magiska resväskorna i papp.

 

julklapp inslagning

 

Hoppas ni får en stund över och hinner pyssla ihop några extra fina julklappar i år. Tänk på att man kan använda sån man kanske vanligtvis återvinner, tidningspapper eller silkespapper är till exempel perfekta till paket!

God Jul till er alla!
// Cecilia

Photo credit: Bog&Ide, Elle Decoration, EmelieElfsberg, Handmade Charlotte, lifeatnumberfive, Monika Hibbs, newbiediy, purewow