Hej på er!

Tjohoo! Nu kan ni hitta vårt pop-up showroom i gallerian Bromma Blocks i Stockholm! Varmt välkomna att kika förbi och titta på utställningen, där ni kan se ett urval av våra barntapeter och få ytterligare inspiration till ditt barnrum. Vi byggde showroomet under tight schema på fyra dagar och så här gick det till!

Lokalen

Det första vi behövde fixa var lokalen, den var väldigt stor och vi ville ha en mindre yta av den främre delen för att få en härlig känsla av ett rum. Jobba gärna med hantverkare ni fått per rekommendation när ni behöver, genom renoveringar av lägenheter har jag arbetat med alla möjliga typer av arbetsmoral 😉 Behöver ni tips i Stockholm är ni varmt välkomna att kontakta mig för det. Snickarna var supersnabba så på en halvdag så var våran avdelande vägg färdig!

 

Showroom By Mannerstråle

 

Förarbetet

Man kan nämna hur många gånger som helst vikten av ett perfekt underarbete. Så, om ni har hängt med i vår tapetskola eller byggt nya väggar innan så vet ni vad som behöver göras 🙂 Vi valde mdf-skivor eftersom väggen inte ska stå permanent och materialet funkar fint att tapetsera på.

1. Spackla skarvarna. Vi använde självhäftande skarvremsor i glasfiber och sen ett mediumspackel.
2. Slipa och damma av. När första omgången spackel hade torkat så var det bara att slipa, damma av och spackla igen. Två omgångar räckte för ett slätt underlag!
3. Grundmåla. Eftersom mdf:en är obehandlad och därmed ett sugande material var det viktigt att grundmåla innan vi tapetserade. Vi målade två omgångar med vit grundfärg för ett perfekt underlag.

 

Showroom By Mannerstråle

 

Tapetsering

Och nu till den roliga och spännande delen, nämligen tapetseringen! Jag och mina föräldrar är ett grymt team som har tapetserat mycket tillsammans innan så varför bryta en trevlig familjetradition!? En av de roliga delarna med att tapetsera är att det växer fram en helt ny miljö i ett rasande tempo. Vips efter ett par våder så får du en helhetskänsla för hur barnrummet, eller i det här fallet showroomet kommer se ut när det är klart. För att ta del av alla stegen i tapetseringen kan du kika in på tapetskolan där du får steg för steg hur du kan göra. Vi valde att sätta upp fem av våra olika barntapeter för att visa variation.

 

Showroom By Mannerstråle

 

Styling

Pricken över i och det roligaste av allt är väl ändå stylingen till rummet. Vi började med att sätta upp lister, logga och text på väggen och därefter några få utvalda möbler och posters. Byrån hade jag innan detta klätt in i vår tapet Hurra Grön, mer om hur man gör detta kommer inom kort på bloggen! Först när de stora delarna är på plats valde jag ut de små detaljerna. Vi gillar resultatet! 🙂

 

Showroom By Mannerstråle   Showroom By Mannerstråle

 

Det var allt för denna gång, varmt välkomna att kika förbi utställningen i vårt popup showroom!
Tack till Newport Home Interiors, Åhléns och NG Baby för fint samarbete!

//Cecilia